Tel : +31999999999

Hielspoor

feb 4, 2016

0
hielspoor

Hielspoor

Wat is hielspoor

Hielspoor is een pijnklacht die onder de hiel die voelbaar zal zijn als de hiel wordt belast. Onder een voet loopt een lange, brede pees die bij overbelasting een verhoogde spanning geeft bij de aanhechting van de pees aan het hielbot. Het gevolg is het ontstaan van een kleine verkalking rondom de aanhechting. Het weefsel om de kalkafzetting kan ontstoken raken. Is dit het geval dan spreekt men over hielspoor.

xray hielspoorHielspoor, en wat nu

Hielspoor heeft diverse behandelmethoden. Er kan een kleine operatieve ingreep plaatsvinden om de kalkaangroei te verwijderen. Dit heeft echter heeft dit niet altijd het gewenste resultaat. De website van hielspoortips.nl is dan een zeer wetenswaardige bron van informatie omdat deze vol staat met alternatieve behandelmethoden, oefeningen en hulpmiddelen om hielspoor te genezen en preventief voor te zijn. De site is opgesteld door Footlogic, een bedrijf wat voornamelijk inlegzolen verkoopt. Deze zijn te gebruiken bij voetspoor, echter de informatie op hun site gaat veel verder dan alleen reclame voor het eigen product. Het geeft veel informatieve informatie over hielspoor en de behandeling van deze vervelende klachten.

 

Behandelmethoden van hielspoor

Er zijn diverse methoden om hielspoor te behandelen. Denk hierbij onder anderen aan;

  • proffesioneel tapen zorgt dat de spanning van de pees zal afnemen.
  • IJs en pijnstillers geven tijdelijke verlichting.
  • Specifieke oefeningen die op de website te vinden zijn
  • Behandelen met geluidsgolven, de zogenaamde shockwavetherapie waardoor de kalklaag kan afbrokkelen.
  • Een nachtspaak, die de tenen ‘s-nachts naar boven laat wijzen verlicht de klachten.
  • Corticostero├»den injecties verminderen de pijnklachten en is ontstekingsremmend.

hielspoor fasciits

Optimaal schoeisel en inlegzolen

Ook goede schoenen kunnen de klachten verminderen. Er zijn speciale schonen die hielspoor verlichten. Maar ook gewone schoenen zijn geschikt. Deze moeten in het middag goed stevig zijn waarbij de voorkant buigzaam moet zijn. Het gebruik van specifieke inlegzolen is een prima remedie omdat ze zowel een corrigerende functie hebben, maar ook eenvoudig in ieder paar schoenen kunnen worden geplaatst. Via de website van hielspoortips.nl is eenvoudig en snel veel informatie te vinden. Bij aanhoudende klachten blijft het echter verstandig om contact op te nemen met de huisarts en de klachten te bespreken.